Αρχιτεκτονικά όνειρα για τον Φαληρικό Όρμο

falormΚαιρός να αξιοποιηθεί, αρχιτεκτονικά, ο Φαληρικός Όρμος με τη δημιουργία ενός χώρου, που θα ενώνει αρμονικά το σημείο όπου συγχωνεύει τη γη με την θάλασσα και τον ουρανό. Κάτι παρόμοιο έχουμε δει να λειτουργεί πολύ πετυχημένα στα αρχιτεκτονήματα της Βαρκελώνης. Τα σχέδια είναι έτοιμα και σήμερα, 28 αρχιτεκτονικές προτάσεις, παρουσιάζουν κείμενα, μακέτες και σχέδια για τη δημιουργία μιας κατασκευής που θα λειτουργεί ως τοπόσημο (landmark) μέσα στην θάλασσα.

Το σημείο αυτό βρίσκεται πάνω στην κεντρική προβλήτα και θα εκτείνεται ως ο πολιτιστικός άξονας του, σχεδιαζόμενου επίσης, Μητροπολιτικού Πάρκου που έχει ως στόχο να συμβάλλει στην ανάδειξη της περιοχής και την ανάπτυξή της. Έτσι αυτές τις μέρες ετοιμάζεται ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός προσχεδίων με τίτλο «Τοπόσημο Φαληρικού Όρμου» που αποτελεί την έκθεση των προτάσεων αλλά και μια ανοιχτή συζήτηση όπου συμπεριλαμβάνει: συνοπτική παρουσίαση της μελέτης ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, που αφορά στον σχεδιασμό του Μητροπολιτικού Πάρκου, παρουσίαση των 3 βραβευμένων μελετών και τοποθετήσεις των διοργανωτών και μελών της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού αλλά και τεχνικών συμβούλων.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου, στις 15:00, πριν των εγκαινίων που θα ακολουθήσουν στις 20:00. Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώνεται από το Υπουργείο περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής και ειδικότερα από τη Διεύθυνση ειδικών έργων αναβάθμισης περιοχών.

 

Γιώτα Αργυροπούλου

Πηγή:tospirto.net

Σχολιάστε το άρθρο...

2_Metrica - Μετρητικά συστήματα ακριβείας Α.Ε.Ε. 2_JGC ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε.