Τι εμπνέει τους νέους Έλληνες αρχιτέκτονες;

Το Σάββατο 27 Μαΐου, το αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη φιλοξενεί τη νέα γενιά Ελλήνων αρχιτεκτόνων σε έναν μαραθώνιο διάλογο με τη διεθνή αρχιτεκτονική, στο πλαίσιο της 4ης διοργάνωσης της ημερίδας «Αφετηρίες».

Η διοργάνωση είναι μια παραγωγή του αρχιτεκτονικού περιοδικού ΔΟΜΕΣ και της διαδικτυακής βιβλιοθήκης έργων ελληνικής αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ INDEX – www.domesindex.com

Στην ημερίδα “Αφετηρίες”, που ολοκληρώνει και τον 1ο κύκλο των αντίστοιχων διοργανώσεων, 45 Έλληνες αρχιτέκτονες κάτω των 45 χρόνων θέτουν στο επίκεντρο της δικής τους έμπνευσης και εξέλιξης, έργα μεγάλων αρχιτεκτόνων όπως, μεταξύ άλλων, των Ικτίνου και Καλλικράτη, του Andrea Palladio, του Le Corbusier, του Eduardo Souto de Moura, του Jean Nouvel, και του Γιάννη Λιάπη. Ταυτόχρονα, 10 καταξιωμένοι αρχιτέκτονες και καθηγητές Πανεπιστημίου σχολιάζουν.

Από την αρχαιότητα έως και σήμερα και απ’ όλο τον κόσμο, τα έργα που θα παρουσιαστούν καλύπτουν ευρύ φάσμα χρήσεων: κατοικίες (από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα έως και σήμερα, συμπεριλαμβομένων και κατοικιών από κινηματογραφικές ταινίες), περίπτερα εκθέσεων, μουσεία και πολιτιστικοί χώροι, εκκλησίες και ναοί, λουτρά και πάρκα.

Η ημερίδα απευθύνεται σε αρχιτέκτονες, σχεδιαστές εσωτερικού χώρου και τοπίου, φοιτητές, καλλιτέχνες, πολιτικούς μηχανικούς αλλά και σε όσους ασχολούνται με την αρχιτεκτονική και το design.

Villa Nurbs, CLOUD9 - Enric Ruiz Geli, Empuriabrava - Ισπανία, 2002

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μέσα από το πρόγραμμα «ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ» έχουν παρουσιαστεί στο σύνολο 124 έργα από 190 νέους Έλληνες αρχιτέκτονες, τα οποία συγκεντρώνονται σε δύο πολυτελείς εκδόσεις. Ο πρώτος τόμος έχει ήδη κυκλοφορήσει από τις ΔΟΜΕΣ, ενώ ο δεύτερος αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.

 

Άγιος Νικήτας, Χάλκη-Ελλάδα, 13ος αιώνας μ.Χ.

 

Δείτε τις ομιλίες από τις προηγούμενες ημερίδες εδώ: www.domesindex.com

ΔΟΜΕΣ

Οι ΔΟΜΕΣ είναι ένα περιοδικό αφιερωμένο στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, νοούμενο σε όλες του τις κλίμακες, από το μικρό κτίσμα ως τον αστικό χώρο. Εξ ολοκλήρου δίγλωσσες, συνιστούν ένα σημείο επαφής της ελληνικής με τη διεθνή αρχιτεκτονική 

πραγματικότητα.

Πάρκο MFO, Burckhardt + Partner - Raderschallpartner, Ζυρίχη - Ελβετία, 2002
Πάρκο MFO, Burckhardt + Partner – Raderschallpartner, Ζυρίχη – Ελβετία, 2002

 

ΔΟΜΕΣ INDEX | www.domesindex.com

Το ΔΟΜΕΣ INDEX είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή αρχειοθέτησης, αναζήτησης και παρουσίασης πραγματοποιημένων έργων ελληνικής αρχιτεκτονικής. Τα έργα παρουσιάζονται με τη μέγιστη δυνατή πληρότητα στοιχείων και οπτικού υλικού επιδιώκοντας να καλύψουν τις ανάγκες του φοιτητή, του ερευνητή, του αρχιτέκτονα μελετητή και κατασκευαστή, και του ευρύτερου ενδιαφερόμενου κοινού. Το ΔΟΜΕΣ INDEX εμπλουτίζεται με νέο υλικό σε εβδομαδιαία βάση. Έως σήμερα έχουν καταχωριστεί 390 έργα.

 

Λιγνιτωρυχείο ΛΙΠΤΟΛ και ενεργειακές μονάδες ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία, KRUPP, Κοζάνη - Ελλάδα, 1956
Λιγνιτωρυχείο ΛΙΠΤΟΛ και ενεργειακές μονάδες ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία, KRUPP, Κοζάνη – Ελλάδα, 1956

 

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138)

Ώρες Διεξαγωγής: 09.30 – 19.00 |  Είσοδος Ελεύθερη

Πρόσβαση:

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ 815, 049, 914, 838, Β18, Γ18

ΤΡΟΛΕΪ 21

ΜΕΤΡΟ γραμμή 3 (σταθμός ΚΕΡΑΜΙΚΟΣ)

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ σταθμός ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ

 

ert.gr

Σχολιάστε το άρθρο...

2_Metrica - Μετρητικά συστήματα ακριβείας Α.Ε.Ε. 2_JGC ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε.