Διεθνές εργαστήριο αστικού σχεδιασμού “Transforming the [re]public_ An Urban Laboratory on Public Space”, Αθήνα 19 – 25 Νοεμβρίου

Το Urban Transcripts σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος του ΕΜΠ και με υποστήριξη από το “Βρυσάκι”, Χώρος Τέχνης και Δράσης, διοργανώνει ένα διεθνές εργαστήριο αστικού σχεδιασμού στην Αθήνα 19 – 25 Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα διαλέξεων του εργαστηρίου φιλοξενείται στο Παλαιό Πανεπιστήμιο, ενώ το studio στο Βρυσάκι.

Το εργαστήριο ερευνά τη φύση και την κουλτούρα του Δημόσιου Χώρου στην Αθηναική Μητρόπολη, εξετάζοντας την λειτουργία του σε επίπεδο γειτονιάς και σε επίπεδο πόλης ως καταλύτη ευρύτερων κοινοοικονομικών διαδικασιών. Στόχος του εργαστήρίου είναι η δημιουργία στρατηγικών δημοσίου χώρου για διαφορετικές περιοχές της Αθήνας προσανατολισμένες σε αστικές επεμβάσεις χαμηλού κόστους με υψηλά οφέλη – έναν “αστικό βελονισμό” ως καταλύτη μιας πιο διευρυμένης αστικής ανάπλασης.

Οργανωμένο σε 7 ομάδες η καθεμία με τη δική της περιοχή μελέτης στην Αθήνα, το εργαστήριο εμβυθίζει τους συμμετέχοντες σε ένα εντατικό πρόγραμμα 7 ημερών που αποτελείται από ομαδική εργασία σε studio, έρευνα πεδίου, και διαλέξεις, που συμπληρώνονται με παράλληλες δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις. Κάθε ομάδα του εργαστηρίου καλωσορίζει 7-9 συμμετέχοντες και καθοδηγείται από έναν διδάσκοντα «επισκέπτη» (guest tutor) και έναν διδάσκοντα «οικοδεσπότη» (host tutor), συνδυάζοντας τη διεθνή εμπειρία και τις μεθοδολογικές προσεγγίσεις με την τοπική γνώση και την βιωματική εμπειρία της πόλης. Οι τελικές προτάσεις θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν δημόσια, παρουσία μίας κριτικής επιτροπής που θα αποτελείται από βασικούς εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων, της ακαδημαϊκής κοινότητας και των τοπικών αρχών.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε προπτυχιακούς φοιτητές κοντά στο τέλος των σπουδών τους, μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, και επαγγελματίες στα πεδία της αρχιτεκτονικής, αστικού σχεδιασμού, πολεοδομίας, καθώς και σε πεδία που σχετίζονται με placemaking και αστική ανάπτυξη.

Διαπίστευση

Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα λάβουν το πιστοποιητικό για το Διεθνές Εργαστήριο Αστικού Σχεδιασμού του Urban Transcripts, διαπιστεύοντας 10 ώρες διαλέξεων, 12 ώρες επιτόπιας έρευνας πεδίου και 36 ώρες εργασίας σε studio.

Κόστος συμμετοχής
270€ για εγγραφές μέχρι 20 Οκτωβρίου 2017
400€ για εγγραφές μετά την 20 Οκτωβρίου 2017

Για περισσότερες πληροφορίες

http://transformingtherepublic.urbantranscripts.org

Σχολιάστε το άρθρο...

2_Metrica - Μετρητικά συστήματα ακριβείας Α.Ε.Ε. 2_JGC ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε.