Η Σαντορίνη ειδικό μάθημα στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ

Ένα νέο μάθημα με θέμα την αρχιτεκτονική της Σαντορίνης εντάχθηκε από φέτος στο τέταρτο  έτος της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, το μάθημα «Μορφή και Κατοικησιμότητα_Η περίπτωση της Σαντορίνης» αφορά τα Ειδικά Θέματα Μορφολογίας του 7ου εξαμήνου και πρόκειται για τη συστηματική μελέτη των αυθεντικών μορφών και τοποθεσιών της Σαντορίνης. Οι σπουδαστικές εργασίες θα προτείνουν στρατηγικές προστασίας του πολιτισμικού πλούτου του νησιού, θα τεκμηριώνουν την ανάγκη θέσπισης μορφολογικών κανόνων και θα αναδεικνύουν το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της Σαντορίνης.

Ο τύπος της διδασκαλίας του μαθήματος αφορά τόσο τη θεωρία όσο και την άσκηση, και για το λόγο αυτό η επιτόπου επίσκεψη και εργασία στη Σαντορίνη αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την παραγωγή πρωτογενούς υλικού (σκίτσα, σχέδια αποτυπώσεων, φωτογραφική αποτύπωση, χαρτογράφηση, συλλογή άλλου υλικού τεκμηρίωσης). Υπεύθυνη του μαθήματος η επίκουρη καθηγήτρια Ρίβα Λάββα.

Στο πλαίσιο του μαθήματος ο Δήμος Θήρας φιλοξένησε την περασμένη εβδομάδα, 18 φοιτητές της Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ, για την επιτόπου πρακτική τους άσκηση.

Όπως σημειώνει ο Δήμος, η συνεργασία του με τη Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ έχει κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση τόσο των νέων επιστημόνων, όσο και του ευρύτερου κοινού, στο θέμα της προστασίας της και της ανάδειξης του μοναδικού οικιστικού και φυσικού κάλλους της Σαντορίνης.

localit.gr

Σχολιάστε το άρθρο...

2_Metrica - Μετρητικά συστήματα ακριβείας Α.Ε.Ε. 2_JGC ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε.