Τέσσερα μέτρα για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των δήμων σε φυσικές καταστροφές προτείνει η ΚΕΔΕ

Τέσσερα μέτρα άμεσα και αναγκαία για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των δήμων  και των συνδέσμων τους σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, προτείνει η ΚΕΔΕ.

Ειδικότερα, μετά τις τελευταίες φυσικές καταστροφές  από πλημμυρικά φαινόμενα και τα φαινόμενα θαλάσσιας ρύπανσης, η ΚΕΔΕ θεωρεί ότι αναδείχθηκε ακόμη περισσότερο η ανάγκη εκσυγχονισμού του θεσμικού πλαισίου  και της επιχειρησιακής ενίσχυσης και ετοιμότητας των Δήμων και των Συνδέσμων της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα στην απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου της  κατατέθηκαν οι εξής προτάσεις:

  • Να δημιουργηθεί ΣΑΤΑ Πολιτικής Προστασίας. Δηλαδή να υπάρχει ειδική χρηματοδοτική γραμμή για έργα αποκατάστασης υποδομών από φυσικές καταστροφές, όπως είναι αντίστοιχα η ΣΑΤΑ για την υλοποίηση των τεχνικών προγραμμάτων των δήμων.
  • Σε Δήμους που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και σε Δήμους που αντιμετωπίζουν φυσικές ή άλλες καταστροφές να δίνεται ως προκαταβολή, το 50% της ετήσιας τακτικής τους επιχορήγησης.
  • Να δρομολογηθούν άμεσα οι μελέτες επικινδυνότητας σε όλο τον ελλαδικό χώρο και η εκπόνηση Emergency Plan και εκκένωσης οικισμών.
  • Να δοθεί η δυνατότητα προμήθειας μετρητικών συστημάτων παρακολούθησης, μετεωρολογικών σταθμών, προμήθειας Drones κ.τλ.

localit.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο...

2_Metrica - Μετρητικά συστήματα ακριβείας Α.Ε.Ε. 2_JGC ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε.